Ratkaisut

Sukellus mikrobien maailmaan >>>

Endress+Hauserin anturit ovat avainasemassa tutkimuksessa, jonka tavoitteena on lisätä B12-vitamiinia kasviperäisiin elintarvikkeisiin. Tie kohti kestävämpää ruoantuotantoa ja lihansyönnin vähentämistä rakentuu tutkimus kerrallaan.

Ratkaisut

Laitehallintaa haastavissa olosuhteissa – W@M-tietopalvelu osana Bolidenin kunnossapitoa >>>

Kuparitehtaan olosuhteet vaativat paljon niin laitteistolta kuin niiden kunnossapidoltakin. Endress+Hauserin W@M-laitetietokanta tuo turvaa ja tukea Bolidenin laitekannan hallintaan.

Visio

Digitaalitekniikka uudistaa prosessiteollisuutta tunnettujen ilmiöiden myötävaikutuksella >>>

Tulevaisuuden visioissa kohtaavat vanha ja uusi kun tunnetut fysikaaliset ilmiöt valjastetaan tehokkaampaan tiedon keruuseen modernin digitaalitekniikan avulla. Tämä on avain koko prosessiteollisuuden kehitykseen.

Tuotteet

TempC-painevälitin – uutta tekniikkaa kapillaarivälittimellä varustettuihin paine- ja paine-eromittauksiin >>>

Endress+Hauser on kehittänyt uuden TempC -välitinkalvotekniikan, jonka avulla kapillaarivälittimen lämpötilamuutoksen aiheuttama mittausvirhe voidaan eliminoida lähes täysin verrattuna perinteiseen teknologiaan.

Tuotteet

iTHERM Trustsens – maailman ensimmäinen itsekalibroiva lämpötilamittaus >>>

Endress+Hauserin uutuus, itsekalibroiva lämpötilamittaus ITHERM Trustsens, voitti arvostetun Hermes Award -palkinnon viime kuussa Hannoverin messuilla.

Tuotteet

Promass Q-anturi entistä vaativammille sovelluksille >>>

Pitkällisen tutkimuksen ja tuotekehityksen tuloksena syntynyt Promass Q -anturi nostaa laitteen suorituskyvyn uudelle tasolle. Anturi on suunniteltu erityisesti hankaliin ja tarkkuutta vaativiin sovelluksiin.

Tuotteet

Promag 55S – Spesialisti paperi- ja selluteollisuuteen >>>

Promag 55S kasvattaa jatkuvasti suosiotaan paperi- ja selluteollisuudessa. Promag 55S on kehitetty nimenomaan vaativimpiin sovelluksiin, esimerkiksi sakeille massoille ja korkeisiin lämpötiloihin.

Ratkaisut

Tästä on vaikea parantaa – Metsä Groupin biotuotetehdas, Äänekoski >>>

Elokuussa toimintansa aloittanut, 1,3 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua vuodessa tuottava Metsä Groupin bio­tuotetehdas Äänekoskella on Suomen metsäteollisuuden tä­hän mennessä suurin investointi.

Ratkaisut

Hyvin suunniteltu on turvallisesti ja tehokkaasti tehty – UPM Kymmene, Pietarsaari >>>

Pietarsaaren UPM Kymmene sellutehtaan automaatiotyönsuunnittelu toimeksiantoi Endress+Hauserille mittalaitteiden asennusvalvonnan vuotuisen seisokkinsa yhteydessä. Seisokin jälkeen työn suunnittelu ja valvonta todettiin onnistuneeksi valinnaksi.

Ratkaisut

Prosessin optimointi tuo tehoja ja säästää ympäristöä – Metsä Board Tako >>>

Vuodesta 1865 on Takon tehdas jalostanut metsää tuotteiksi Tammerkosken rannalla. 150 vuoden kuluessa ovat muuttuneet niin kaupunki tehtaan ympärillä, tehtaan laitteet kuin tuotettavalta kartongilta vaadittavat ominaisuudetkin.

Ratkaisut

Yhdessä asiakkaiden parhaaksi – Valmet ja Endress+Hauser >>>

Valmetin ja Endress+Hauserin pitkä, asiantuntemukseen, hyvään viestintään ja luottamukseen perustuva yhteistyö näkyy asiakkaille räätälöityinä ja innovatiivisina ratkaisuina.

Ratkaisut

Korkeat puhtausvaatimukset vaativat mittauksilta erityistä tarkkuutta – Jujo Thermalin paperitehdas, Kauttua >>>

Lääke- ja elintarviketeollisuuden käyttöön päätyvässä paperintuotannossa puhtaus on kaikki kaikessa. Prosessissa käytettävän massan ominaisuuksien mittaamiselta tämä vaatii tarkkoja ja luotettavia laitteita, joilla mittaustulokset ovat säännönmukaisesti toistettavissa.

Ratkaisut

Kierrätyspolttoaineista energiaksi luotettavin mittaustuloksin – Adven sähkö- ja kaukolämpölaitos, Kauttua >>>

Sähköä ja kaukolämpöä tuottava Adven Oy:n voimalaitos Kauttualla uudisti näytekeskuksensa ja asensi tehtaaseensa Endress+Hauserin mittalaitteet. Investoinnilla haluttiin varmistaa mittausten luotettavuus ja edistää prosessin sujuvuutta.

Ratkaisut

Onnistuneiden kehitysprojektien kautta vahvaan kasvuun – Stora Enso paperitehdas, Varkaus >>>

Stora Enson tehdas Varkaudessa on kokenut monta vaihetta, yrityskauppoja ja tuotannon muutoksia. 1990-luvulla laitoksen paperikoneita ajettiin alas ja vuosituhannen alussa tehtiin jo laskelmia tehtaan sulkemisesta.

Pääkirjoitus

Valoisat näkymät luovat hyvän perustan toiminnan kehittämiselle >>>

Suomen teollisuudessa eletään nyt erittäin positiivista aikaa. Uusia investointeja saatettu vireille ja myös kunnossapitoliitännäisiin toimintoihin on panostettu laajalti hiljaisempien aikojen jälkeen.

Uutiskirje

Promass Q -anturi asettaa uudet standardit coriolismassamäärämittarin suorituskyvylle >>>

Pitkällisen tutkimuksen ja tuotekehityksen tuloksena on syntynyt Promass Q -anturi, jossa suorituskyky on viety vieläkin korkeammalle tasolle. Anturi on suunniteltu mm. öljy- ja kaasu- toimialalle sekä muihin erityistä tarkkuutta vaativiin sovelluksiin.

Ratkaisut

Tampereen Vesi – Ennakkoluulot päihittänyt fosforianalysaattori >>>

Viinikanlahden jätevedenpuhdistamo Tampereella katselee kohti Pyhäjärveä ylväällä paikalla. Jäte- vesi kiertää laitoksen läpi vuorokaudessa, jonka jälkeen Pyhäjärveen laskettavan veden täytyy olla takuuvarmasti raja-arvojen mukaista. Luotettava fosforimittaus suojelee alueen vesistöjä.

Ratkaisut

Nesteen kammiomittauksissa kokonaisuus ratkaisee >>>

Viiden vuoden välein pidettävässä isossa seisokissa puhdistetaan ja huolletaan kaikki prosessin laitteet sekä uusitaan niistä osa. Pinnanmittaukseen on tulossa noin 40 uutta pintamittaustutkaa, joista suurin osa on Endress+Hauserin kanssa yhteistyössä kehitettyjä.

Ratkaisut

Suonenjoen uusi jätevedenpuhdistamo pitää mansikkapitäjän luonnon ja maineen puhtaana >>>

Vanha, vuonna 1981 rakennettu jätevedenpuhdistamo Suonenjoen keskustassa seisoo yhä paikoillaan. Hiljaista on, putkissa ei virtaa vesi, sillä laitos odottaa purkua. Sen sijaan seitsemän kilometrin päässä Karsikonmäellä puhdistusprosessi on ollut toiminnassa reilun vuoden.

Pääkirjoitus

Osaamista arvostetaan >>>

Suomen Endress+Hauser on toiminut kohta kaksi vuotta omana yrityksenään palvellen asiakkaita kenttäautomaatioon liittyvissä asioissa.

Tuotteet

Heartbeat Technology™ – laitteen kunnon verifiointi luotettavasti ja joustavasti >>>

Tuotantolaitosten prosessien käyntiaikojen kasvaminen, seisokkien väheneminen ja seisokkiaikojen lyhentyminen aiheuttavat uudenlaisia vaatimuksia kenttälaitteille.

Ratkaisut

Kotkamillsin suurhanke Flying Eagle nousi hienosti siivilleen >>>

Syksyllä 2016 Kotkamills Oy:n tehtailla Kotkan tehdasalueella elellään jo melko tavallista arkea. Tehdashallissa laminaattipaperikone pyörii tasaista tahtiaan ja uudella kartonkikoneella on menestyksekkäästi ”harjoiteltu” ensimmäiset pari kuukautta.

Tuotteet

Proline – nykyaikaista huipputeknologiaa virtausmittauksiin >>>

Endress+Hauserin uusi Proline-virtausmittaussarja on nyt täydellinen. Uusi Proline -sukupolvi ei pelkästään korvaa vanhaa, vaan se tarjoaa myös paljon lisäarvoa uusilla ominaisuuksillaan.

Tuotteet

Memograph M RSG45 -datamanageri toimii myös PROFINET-keskittimenä >>>

Memograph-datamanagerit kehitettiin aikoinaan paperittomiksi piirtureiksi korvaamaan teollisuudessa yleisesti käytettyjä paperipiirtureita.

Visio

Digitalisoinnin merkitys prosessiteollisuuden kehittäjänä >>>

Digitaalinen maailma on jo täällä. Robotit imuroivat koteja ja autot ajavat jo itsestään, mutta mikä on suomalaisen prosessiteollisuuden tilanne digitalisaation osalta? Voiko Suomesta tulla prosessiteollisuuden digitalisoinnin edelläkävijä?

Tuotteet

Oikea mittaustaajuus joka sovellukseen (113 GHz) >>>

Endress+Hauser täydentää mikroaaltotutkavalikoimaansa Micropilot FMR60-, FMR62- ja FMR67-tutkilla.

Tuotteet

Uusi Liquiline Control – älykästä prosessin ohjausta >>>

Endress+Hauserin innovatiivisten tuotteiden taustalla on jatkuva ja tinkimätön tuotekehitys. Jätevesisovellusten kehitystyössä olemme havainneet, että ilmastus ja kemikaalienkulutus ovat jätevedenpuhdistamojen suurimpia kulueriä.

Ratkaisut

Tarjolla hallittu projektikokonaisuus >>>

Projekteissa tapahtuu aina paljon. Työvaiheita, tavaraa ja työntekijöitä tulee ja menee. Osaava projektinhallinta pitää kaikki pyörät pyörimässä samaan suuntaan ja vie projektin menestyksellä maaliin. Endress+Hauserin projektointiosaaminen tukee ja tekee töitä asiakkaan puolesta – säästäen aikaa ja hermoja.

Ratkaisut

Turun maanalainen jätevedenpuhdistamo hyödyntää lisääntynyttä prosessitietoa lietteen kuivatuksen optimointiin >>>

Turussa suojellaan Itämerta tehokkaasti maan alla. Kakolanmäen modernin jätevedenpuhdistamon ansiosta fosforia on Turun merialueilla nyt 72 % vähemmän. Tehokas prosessi vaatii tehokasta mittausta.

Ratkaisut

Tampereen Vesi – Tutkitusti laadukasta juomavettä >>>

Vuosi sitten keväällä Tampereen katukuvassa näkyi julisteita, joissa vesilasillista nimitettiin ”Tampereen suosituimmaksi hanatuotteeksi”. Vesikampanjan väitettä ei käy kiistäminen: puhdistettua talous- eli juomavettä pumpataan Tampereen alueen vesijohtoverkostoon vuosittain lähes 20 miljoonaa kuutiometriä.

Ratkaisut

Myötätuulessa kohti päästötöntä merenkulkua >>>

Valmet ja Endress+Hauser seilaavat yhdessä maailman meriä laivojen rikkipesureiden muodossa. Parhaillaan yritykset valmistelevat toimitukseen pakokaasupesuria, joka asennetaan Meyerin Turun-telakalla rakenteilla olevaan risteilijään.

Pääkirjoitus

Digitalisaatio – säästöjä sähköistämällä >>>

Viimeksi esittelimme IoT:n luomia mahdollisuuksia, joilla voidaan lisätä kustannustehokkuutta kenttälaitteiden elinkaaren hallintaan. Jatkamme edelleen digitalisaation parissa – nyt esittelemällä teille tehokkaita toimintamalleja sähköisessä kaupankäynnissä.

Tuotteet

Proline 300/500: Virtausmittauksen tulevaisuus on jo täällä >>>

Virtausmittauksessa mekaaniset mittaukset vähenevät samaan tahtiin kuin massamäärämittaukset lisääntyvät. Prosessiteollisuuden kasvavissa vaatimuksissa mittalaitteiden tarkkuus, tehokkuus ja käytettävyys ovat jatkuvan kehittämisen kohteena.

Tuotteet

Promass Q -anturi asettaa uudet standardit coriolismassamäärämittarin suorituskyvylle >>>

Pitkällisen tutkimuksen ja tuotekehityksen tuloksena on syntynyt Promass Q -anturi, jossa suorituskyky on viety vieläkin korkeammalle tasolle. Anturi on suunniteltu mm. öljy- ja kaasu- toimialalle sekä muihin erityistä tarkkuutta vaativiin sovelluksiin.

Tuotteet

Modulaarinen SWAS-analysointikeskus vesi- ja höyrykiertojen tarkkaan seurantaan >>>

Endress+Hauserin SWAS-analysointikeskus on kustomoitava ja modulaarinen veden ja höyryn laadunmittausyksikkö. Sen avulla pystyt suojelemaan turbiinia ja muita herkkiä laitteita huonolaatuisen veden aiheuttamilta vaurioilta.

Teknologia

Endress+Hauser tarjoaa tehokkaita toimintamalleja sähköiseen kaupankäyntiin >>>

Uusi E-Direct vie kenttälaitteiden ostamiseen uuteen aikaan. Sähköiset tilaukset muodostavat globaalisti Endress+Hauserin myynnistä jo 15 %.

Tuotteet

Laatua, tarkkuutta ja kustannustehokkuutta bioteknologiaan ja elintarviketeollisuuteen >>>

Olemme bioteknologian ja elintarviketeollisuuden luotettava kumppani, joka on erikoistunut vähentämään riskejä ja optimoimaan prosessin toimintaa.

Tuotteet

Enemmän kuin kukaan toinen >>>

Endress+Hauser on alle 40 vuodessa noussut elektromagneettisen virtausmittausteknologian markkinajohtajaksi. Yritys on tuottanut yli kaksi miljoonaa virtausmittaria – enemmän kuin kukaan toinen valmistaja.

Visio

Kolmas vallankumous – Teollinen Internet >>>

Kolmanneksi vallankumoukseksi luonnehdittu Teollinen Internet muuttaa tulevina vuosina toimintaympäristöämme voimakkaasti. Internetissä ihmiset tuottavat sisällön, Teollisessa internetissä mittalaitteet tuottavat suurimman osan tiedosta.

Teknologia

Mobiiliteknologia osana kenttälaitteiden käyttöönottoa ja asennuskannan tiedonhallintaa >>>

Mobiiliteknologia tarjoaa monipuolisesti kenttälaitteiden hallintaa helpottavia ratkaisuja.

Ratkaisut

Aikaa optimoida >>>

Kentänhallinnassa Hartwall on hyödyntänyt FieldCare – Plant Asset Management -järjestelmää jo lähes kymmenen vuotta.

Ratkaisut

Kullanarvoista prosessiosaamista >>>

Jalometalleista ja kullasta puhuttaessa tuhannesosat ja milligrammat ovat merkitseviä – niin myös prosessitekniikassa ja mittauksissa.

Pääkirjoitus

IoT kenttäautomaatiomaailmassa – mitä se on ja miten se vaikuttaa toimintaamme? >>>

IoT eli Internet of Things on käsite, josta olemme kaikki varmasti kuulleet, lukeneet ja keskustelleet viimeisen parin vuoden aikana. Mitä IoT on ja miten se näkyy päivittäisessä tekemisessämme?

Tuotteet

Micropilot NMR81: Maailman ensimmäinen 79 GHz:n tarkkuustutka pinnan mittauksiin >>>

Endress+Hauserin Micropilot NMR81 on maailman ensimmäinen 79 GHz:n taajuudella toimiva tarkkuustutka pinnan mittauksiin.

Pääkirjoitus

Uudistunut – ja silti jo konkari >>>

Suomen Endress+Hauser on elänyt innostuneen mielenkiintoisia aikoja viime kesästä lähtien. Aloitimme heinäkuussa omana itsenäisenä yhtiönä ja siitä lähtien olemme rakentaneet teille entistä parempaa prosessiteollisuuden kumppania.

Tuotteet

Heartbeat Technology™ – Tiedätkö miten mittarisi sydän sykkii? >>>

Monissa kriittisissä sovelluksissa virtausmittareiden on täytettävä korkeimmat luotettavuus- ja tarkkuusvaatimukset. Uuden Proline-sukupolven virtausmittarit tarjoavat ennennäkemättömän diagnostiikan kattavuuden aina anturista lähtösignaaliin saakka.

Tuotteet

Vortex-teknologia astuu uudelle tasolle: Prowirl 200 >>>

Prowirl tunnetaan markkinoiden kestävimpänä vortex-mittarina. Sen ainutlaatuinen DCS-anturirakenne takaa ylivoimaisen kestävyyden tärinää, paineiskuja ja lämpöshokkeja vastaan.

Tuotteet

Endress+Hauserin analyysimittaus-platform täydentyy entisestään >>>

Endress+Hauser asettaa uudet standardit analysaattoreille. Uusi Liquiline System CA80 -analysaattorimallisto korvaa aikaisemmat neljä eri analysaattorituoteperhettä Liquiline System CA80 -analysaattorit pohjautuvat

Visio

Älykkäillä laitteilla älykäs tulevaisuus >>>

Miten Internet of Things voi muuttaa kentänhallintaa? Nykyinen taloustilanne pakottaa miettimään keinoja, joilla Suomi nostetaan jälleen nousuun.

Teknologia

Plant Asset Management: Kustannustehokasta kentänhallintaa >>>

Tuotantolaitoksen tehokas ylläpito edellyttää joustavaa ja skaalautuvaa kentänhallintaa koko laitoksen tasolla. Kaikkien kenttälaitteiden toiminnallisuutta tulee seurata, niitä täytyy myös konfiguroida, kalibroida, ylläpitää ja huoltaa tarpeen mukaisesti – koko laitteen elinkaaren ajan.

Ratkaisut

Oskarshamn Energi: Suomalainen prosessiautomaatio sai kuninkaallisen vastaanoton >>>

Elokuun lopulla Oskarshamnin biovoimalaitos Ruotsissa jyrähti symbolisesti käyntiin kuninkaallisin voimin, kun kuningas Kaarle XIV Kustaa vihki Oskarshamn Energin laitoksen syöttämällä metsätähdettä laitoksen polttoainekuljettimelle.

Ratkaisut

Kuopion Energia: Paikallisenergiaa ja etätukea >>>

Haapaniemen laitoksen kattilakanta uusiutui pölypoltosta leijutekniikkaan. Samassa yhteydessä asennettiin merkittävä määrä Endress+Hauserin kenttälaitteita.

Ratkaisut

Helsingin Energia: Kokonaistaloudellinen ratkaisu >>>

Endress+Hauserin kenttälaitteet tekevät hiljaista työtään lähes kaikilla Helsingin Energian laitoksilla.

Ratkaisut

Meri-Porin hiilivoimalaitos: Luottamuksesta syntyy voimaa >>>

Suomen tehokkaimman ja puhtaimman kivihiilivoimalan uumenissa toimii laaja kirjo Metso Endress+Hauserin kenttälaitteita. Yhteistyön pääsuureita ovat luottamus, laatu ja ongelmanratkaisukyky.

Tuotteet

Syksyn tuoteuutuuksia >>>

TempC (Temperature Compensatory Membrane) -kalvotekniikka minimoi kapillaarivälittimen lämpötilamuutoksen aiheuttamat mittausvirheet, taaten korkean mittaustarkkuuden sekä prosessiturvallisuuden vaativissa paine- ja paine-eromittaussovelluksissa.

Teknologia

Kenttälaitteet hallintaan mobiilimaailmassa >>>

Muuta mobiililaite Endress+Hauserin kenttälaitteiden hallintatyökaluksi lataamalla ilmaiset Endress+Hauser Operations ja Endress+Hauser DC Values -ohjelmat App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Visio

Suorituskykymonitoroinnin tulevaisuus – Anturien Internet >>>

Saavutaan maailmaan, josta käytetään nimitystä IoT – Internet of Things.

Pääkirjoitus

Energia puhuttaa aina >>>

” Voidaankin sanoa, että energia on asia, joka ei jätä ketään kylmäksi.”

Pääkirjoitus

HSE – ja mitähän se tarkoittaa käytännössä? >>>

”Asiakkaan ja toimittajan välisen yhteistyön tulee kestää kriittistä tarkastelua myös HSE-näkökulmasta.”

Visio

Kehityksen kyydissä >>>

Vuonna 2004 autolla ajamista käytettiin esimerkkinä asiasta, jota koneet eivät tule oppimaan. Kymmenen vuotta myöhemmin Googlen prototyyppiautolla on ajettu jo yli 200 000 kilometriä.

Tuotteet

Kevään tuoteuutuuksia >>>

DELTABAR FMD71 JA FMD72 -pinnanmittausjärjestelmä hyödyntää Endress+Hauserin testat-tua ja yleisesti tunnettua paineanturitekniikkaa.

Tuotteet

Mobiilia kentänhallintaa >>>

Endress+Hauserin Field Xpert tuo kentänhallintatyökalun kunnossapitäjän taskuun. Teollisuuden älykapulaksi kutsuttu mobiililaite hyödyntää kentän ja tietovirtojen hallinnassa modernin älypuhelimen ominaisuuksia.

Teknologia

Laitekauppiaasta sovellusosaajaksi >>>

Suuret mittaustekniset innovaatiot ovat olleet toimialallamme viime vuosina melko vähissä. Mittaustekniikan perusratkaisut perustuvat fysiikan lakeihin, jotka ovat niin meillä kuin kilpaiijoilammekin hyvin hallinnassa.

Ratkaisut

Ennakoivaa huoltopalvelua >>>

Hankasalmen uusi keskuspuhdistamo varusteltiin Metson ja Endress+Hauserin mittalaitteilla. Yritysten välinen huoltopalvelusopimus tähtää ennakoivaan kunnossapitoon.

Ratkaisut

Osaava palvelu täydentää vesilaitoksen osaamista >>>

Pitkälle automatisoidussa laitoksessa ei kannata pitää erikoisosaamista, kun huipputeknisten laitteiden kunnossapidon voi hankkia palveluna. Laitetoimittaja on laitteidensa paras asiantuntija, ajatellaan Nurmijärvellä ja yhä useammassa vesilaitoksessa kautta maan.

Ratkaisut

Teollisuuden jätevesianalyysi haltuun >>>

UPM:n Pietarsaaren sellutehtaassa toteutettiin mittava rakennusprojekti, jossa sen biologinen jätevedenpuhdistamo uusittiin. Metso Endress+Hauserin tuotteet ovat laitoksessa vahvassa roolissa.

Ratkaisut

Puhdasta hyötyä molemmille >>>

Vuonna 1994 toimintansa aloittanut Viikinmäen jätevedenpuhdistamo on Pohjoismaiden suurin puhdistamo. Viikinmäessä käsitellään 800 000 pääkaupunkiseudun asukkaan ja alueella toimivan teollisuuden jätevedet.

Tuotteet

Endress+Hauser Liquiline CM44R >>>

Endress+Hauser Liquiline CM44 ja Memosens-anturit ovat täydellinen kokoonpano vaativaan nesteanalyysiin. Enemmän suorituskykyä, joustavuutta ja nopeampaa käyttöönottoa – muun muassa näitä ominaisuuksia tyytyväiset asiakkaamme ovat kiitelleet.

Tuotteet

Endress+Hauser Prowirl 200 >>>

Endress+Hauserin uusi Prowirl 200 -sarja kasvattaa edeltävän 72/73 -sarjan etumatkaa vortex-mittareiden markkinajohtajana.

Teknologia

Maulburg: ”City of level and pressure” >>>

Vuonna 1961 silloinen yritys ja sen 120 työntekijää muuttivat Lörachista muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Maulburgin pikkukaupunkiin, jossa paineen- ja pinnanmittaukseen liittyvät tuotanto ja konttoritilat sijaitsevat vielä tänäkin päivänä.

Tuotteet

Syksyn tuoteuutuuksia >>>

Endress+Hauser Liquiline CM44 ja Memosens-anturit ovat täydellinen kokoonpano vaativaan nesteanalyysiin.

Visio

Kaikki muuttuu, automaatio ei >>>

Muutama vuosikymmen sitten prosessiautomaatio vei automaatiotekniikan kehitystä eteenpäin. Sittemmin kehitys kuitenkin unohtui joiltakin osin menneille vuosikymmenille.

Pääkirjoitus

Hyvän ja laadukkaan palvelun mitta >>>

Toivon rakentavaa palautetta siitä, vastaako Metso Endress+Hauser sinun käsityksiäsi hyvästä ja laadukkaasta palvelusta.

Ratkaisut

Lasivillatehdas vaihtoi biokaasuun >>>

Näkisin, että tämän projektin jälkeen Metsolla on todella vahva osaaminen nimenomaan biokaasupuolella

Tuotteet

Micropilot FMR5x >>>

Endress+Hauser on pinnanmittauksen kenttälaitteiden markkinajohtaja. Ensimmäinen Micropilot-tuoteperhe esiteltiin jo vuonna 1998, minkä jälkeen sitä on jatkuvasti kehitetty uusiin sovelluksiin. Esittelyssä uuden sukupolven Micropilot – teemana turvallisuus, tarkkuus ja tehokkuus.

Tuotteet

RIA15 HART® >>>

Endress+Hauser RIA15 on luuppipoveroitu paikallisnäyttö, joka välittää analogiasignaalin lisäksi myös HART-dataa.

Tuotteet

Endress+Hauser iTHERM TM4x1 >>>

iTHERM TM4x1 on Endress+Hauserin uusi hygieenisiin sovelluksiin tarkoitettu lämpötila-anturisarja, jonka suunniteltaessa on huomioitu erityisesti elintarvike-, panimo- ja lääketeollisuuden asiakkaiden tarpeet.

Tuotteet

Endress+Hauser Proline 100 >>>

Proline 100 -sarja kutistaa maailman myydyimmät virtausmittarit todella kompaktiin kokoon. Uusi vahvistinsarja on tarkoitettu sovelluksiin, joissa tarvitaan korkealaatuisia mittareita, mutta tilaa on rajallisesti.

Teknologia

Promass on kenttälaitteiden kronometri >>>

Vankka mekaaninen rakenne, tasapainotettu mittausputkisto sekä kehittynyt signaalinkäsittely takaavat häiriöttömän ja tarkan mittauksen vaikeimmissakin olosuhteissa

Teknologia

Enemmän kuin pelkkää näytteenottoa >>>

Olisiko viimeaikojen ympäristövahingot pystytty estämään automaattisella näytteenotolla ja
näytteen analysoinnilla?

Tuotteet

Kevään tuoteuutuuksia >>>

Micropilot FMR5x on Endress+Hauserin uusi, erityisesti elintarviketeollisuuteen tarkoitettu pintakytkin, jonka puhdistuva anturirakenne täyttää korkeimmat kansainväliset hygieniastandardit (3A ja EHEDG).

Visio

Työn tulevaisuus ei ole ajan kysymys >>>

Osaamista ja ammattitaitoa ”ostetaan”, mutta laskenta- ja arvottamismenetelmät perustuvat vanhoihin malleihin. Ostetaan arvoa, tulosta ja elinkaarta, mutta maksun perusteena ovat usein tunnit, eivät tulokset.

Ratkaisut

Koneharjun turbiiniautomaatioon myös Endress+Hauserin mittausosaamista >>>

Uusi ratkaisu merkitsee entistä parempaa kustannustehokkuutta, käytettävyyttä ja
helpompaa kunnossapitoa

Teknologia

Lietteenkäsittelyn teemapäivä keräsi alan ammattilaisia Viikinmäkeen >>>

Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut (HSY) ja Metso Endress+Hauser järjestivät tammikuussa Lietteenkäsittelyn teemapäivän Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla.

Blogi

Turva-automaatio ja toiminnallisen eheyden tasot >>>

Aineellisen hyvinvointimme lähteissä teollisessa tuotannossa, terveydelle ja ympäristölle muodostuvaa vaaran uhkaa pyritään pienentämään riskien kartoittamisella ja tunnistamisella sekä käytännön toimin.

Blogi

Elektrodien ihmeellinen maailma – pH-elektrodien referenssit >>>

Oletteko koskaan miettineet, miksi niin monta erilaista pH-elektrodia on olemassa? Ja pH-elektrodeista vielä niin monta vaihtoehtoa? Jopa elektrodien herkät päät näyttävät erilaisilta, mukaan lukien referenssit. Miksi elektrodeja tehdään lasista, muovista ja jopa ruostumattomasta teräksestä?

Blogi

Säiliön pinnanmittaus perinteisesti – vai uusin keinoin? >>>

Vielä nykyään suurin osa teollisuudessa käytetyistä pinnanmittauksissa on tehty paine-erolähettimellä. Painetieto välitetään lähettimen kennolle joko impulssiputkella tai hydraulisia välittimiä hyväksikäyttäen. Olisiko aika uuden?

Blogi

… Mitä ihmettä se mittari taas näyttää? >>>

Mittalaitteen toimivuus ja tarkkuus riippuu monesta asiasta. Virtausta voi mitata monella tavalla ja tarkkuudella: suuntaa antavasti, prosenttitarkkuudella tai promilletarkkuudella.

Ratkaisut

MetsäFibre Kemi – Oikeita valintoja >>>

MetsäFibren Kemin-tehtaan uuden vesilaitoksen käyttöönotto sujui mutkattomasti tarkan suunnittelun ansiosta. FlooTechin ja Metso Endress+Hauserin tiiviillä yhteistyöllä varmistettiin oikeat kenttälaitteet.

Tuotteet

Proline Promass 200 >>>

Prosessin käytettävyys ja turvallisuus ovat avaintekijöitä useimmilla teollisuudenaloilla. Uusi Promass 200 on todellinen monimuuttujamittari. Se mittaa samanaikaisesti massavirtauksen, tilavuusvirtauksen, tiheyden ja lämpötilan. Päivästä ja vuodesta toiseen. Sveitsiläisen kellon tarkkuudella.