Tuotteet

TempC-painevälitin – uutta tekniikkaa kapillaarivälittimellä varustettuihin paine- ja paine-eromittauksiin

TempC

Endress+Hauser on kehittänyt uuden TempC (Temperature Compensatory Membrane) -välitinkalvotekniikan, jonka avulla kapillaarivälittimen lämpötilamuutoksen aiheuttama mittausvirhe voidaan eliminoida lähes täysin verrattuna perinteiseen teknologiaan.

Ominaisuus minimoi prosessi-ja ympäristölämpötilan muutoksen aiheuttamat mittausvirheet ja takaa korkean mittaustarkkuuden ja prosessiturvallisuuden vaativissa paine- ja paine-eromittaussovelluksissa.

Luokkansa paras tarkkuus

Perinteisessä kapillaarivälitintekniikassa prosessin mittauskalvo on kosketuksissa ulkoilman lämpötilan muutoksille (esim. auringonvalo), jolloin kapillaareissa oleva välitinneste laajenee ja aiheuttaa ylimääräisen paineen lähettimen mittauskalvolle. Tämä johtaa muutokseen mitattavassa paineessa. Siten mittaustulos on epätarkka ja pahimmillaan riippuvainen ulkoilman lämpötilasta.

Uuden TempC-kalvotekniikan käyttö kompensoi välitinnesteen laajenemisen, koska mittauskalvon liike on asymmetrinen. Rakenne toteutetaan käyttämällä mittauskalvoa, joka pystyy mukautumaan paineen muutokseen paremmin kuin perinteinen jäykkä mittauskalvo.

Korkean lämpötilan rakenne ja lyhyt reagointiaika

TempC-mittauskalvoa voidaan käyttää lämpötila-alueella -40°C – 250 °C, jolloin rakennetta voidaan hyödyntää myös mittauksissa säiliöissä ja putkistoissa, joissa tarvitaan puhdistusta tai sterilisointia (CIP/SIP). Lisäksi lähettimen lyhyt reagointiaika lämpötilamuutoksen jälkeen on selkeä etu esim. eräajoprosessissa (batch). Lisäksi se kasvattaa prosessin käytettävyyttä.

PempC -painevälitin

Uutta välitintekniikkaa voidaan käyttää kaikissa Endress+Hauserin paine ja paine-erolähettimissä: Cerabar PMP55, PMP75 ja Deltabar FMD77 sekä FMD78. Laipallisia välittimiä toimitetaan yleisimmissä prosessiliitännöissä, kuten esim DIN DN 25, 50 ja 80 sekä vastaavasti Ansi 1”, 2” ja 3”.

Kysy lisää: sales@fi.endress.com tai p. 020 1103 640.

Julkaistu: 29.05.2018