Ratkaisut

Prosessin optimointi tuo tehoja ja säästää ympäristöä – Metsä Board Tako

metsaboard_6

Vuodesta 1865 on Takon tehdas jalostanut metsää tuotteiksi Tammerkosken rannalla. 150 vuoden kuluessa ovat muuttuneet niin kaupunki tehtaan ympärillä, tehtaan laitteet kuin tuotettavalta kartongilta vaadittavat ominaisuudetkin. Nykyisin tehdas tuottaa ensiluokkaista kolmikerroskartonkia automaation ja tarkkojen prosessimittausten ohjaamina.

Uusimmat lakimuutokset ovat tuoneet tupakka-askeihin kuvalliset varoitukset, joiden painatus vaatii kartongin pinnan laadulta jälleen uusia ominaisuuksia. Siinä missä tuotekehityksen täytyy pysyä koko ajan kasvavien vaatimusten tahdissa, tuotannon kehittämisen työsarkana on prosessin optimointi.

Myös Takon prosessiautomaation kenttälaiteyhteistyössä Endress+Hauserin kanssa on kyse optimoinnista. Aikoinaan yhteistyön ensimmäinen Endress+Hauserin laite oli massavirtamittari. Takon sähköautomaation päivämestari Jukka Pekkanen muistaa laitteen yhä hyvin: ”Se oli helkutin hyvä siinä.” Hyvin – ja hyvin pitkään – palvellut laite vaihdettiin uuteen versioon muutama vuosi sitten. ”Endress+Hauserin massavirtamittarit ovat olleet pitkäikäisiä, se kertoo laadusta.”

Metsä Board Takon Jukka Pekkanen (vas.), Jouni Luukkonen ja Endress+Hauserin Mika Eerola (oik.) ovat tyytyväisiä uuden apumassan syöttöön asennetun virtausmittarin toimintaan.

Metsä Board Takon Jukka Pekkanen (vas.), Jouni Luukkonen ja Endress+Hauserin Mika Eerola (oik.) ovat tyytyväisiä uuden apumassan syöttöön asennetun virtausmittarin toimintaan.

Tavoitteena kiekkosuotimen toiminnan optimointi

Nykyisin Takolla on yhteensä tuhansia prosessimittauksia, joiden tuottaman tiedon mukaan automaatio ajaa tehdasta. Äskettäin apumassan syöttöön asennettu uusi mankkuputki, Endress+Hauserin elektromagneettinen virtausmittari Promag 55 on Jukka Pekkasen mieleen.

”Halusin kokeilla positioon uutta ja löytyi luotettava. Apumassan syöttö on haastava mittauspiste, sillä siihen liittyy niin paljon tekijöitä. Tässä lyötiin monta kärpästä yhdellä iskulla”, kertoo Pekkanen laitevalinnasta.

Kiekkosuotimen toimintapisteen optimointi ja kuidun talteenoton tehostaminen ovat prioriteettina sekä ympäristölupaehtojen että resurssitehokkuuden vuoksi. Takon tehdas toimii tiiviissä yhteistyössä Tampereen kaupungin jätevedenkäsittelyn kanssa. Mahdollisimman suljettu kierto säästää alueen luontoa ja tuo tehokkuutta kuidun käyttöön. Raaka-ainetta ei päästetä kuormaksi luontoon eikä hukkaan prosessista. Kaikki käytetään mahdollisimman hyvin.

Mahdollisimman suljettu kierto säästää alueen luontoa ja tuo tehokkuutta kuidun käyttöön. Raaka-ainetta ei päästetä kuormaksi luontoon eikä hukkaan prosessista.

Metsä Boardin kenttälaitevarasto pyritään pitämään optimaalisena niin, että laitetoimittajien määrä pysyy pienenä eikä pääomaa ole kiinni instrumenteissa. Endress+Hauserin myyntipäällikkö Mika Eerola painottaa oikean mitoituksen ja asennuspaikan tärkeyttä laitehankinnassa. ”Ja tehtaiden välillä sana hyvistä laitteista kulkee”, kertoo automaatioinsinööri Jouni Luukkonen, joka vastaa Takon lisäksi Metsä Board Kyrön tehtaan automaatiosta.

Samalla kun Takon omat asiantuntijat vielä virittävät uuden mittauksen viimeisiä säätöjä, ajatus on siirtymässä jo kunnossapitoon.

Etäpalvelut ja uudet ominaisuudet helpottavat kunnossapitoa

Jukka Pekkasella on takanaan Takon tehtaalla jo 29 vuotta. Vuosien aikana mittaukset ovat vaihtuneet ja kehittyneet pneumaattisista sähköisiin. Automaatio on lisääntynyt. Uusien mankkuputkien sisäänrakennettu WLAN ja Heartbeat TechnologyTM -verifiointi saavat miehen innostumaan. Pekkasen mukaan uudet ominaisuudet helpottavat kunnossapitoa selkeästi: ”Jokaisella asentajalla on mukanaan älypuhelin, ja nyt he voivat päästä sillä laitteeseen kiinni.”

Kenttälaitteiden Heartbeat-verifioinnista saadaan samantien tuloksena ‘hyväksytty tai hylätty’ eli onko kalibrointi edelleen voimassa. ”Helpottaa paljon, kun ei tarvita seisokkia kalibrointia varten”, kertoo Pekkanen.

Jouni Luukkonen näkee automaation etäpalveluiden yleistyvän edelleen: ”Laitteet menevät koko ajan teknisemmiksi – ja yksin vuorossa olevan sähköautomaatiokaverin täytyy tietää kaikesta kaikki. Eihän se siihen enää pysty. Mutta etäyhteydellä kaveri saa tarvittavan tiedon. Siihen suuntaan kehitys menee.”

Sisäänrakennettu WLAN ja Heartbreat Technology™ -verifiointi helpottavat Promag 55 -virtausmittarin kunnossapitoa selkeästi.

Sisäänrakennettu WLAN ja Heartbreat Technology™ -verifiointi helpottavat Promag 55 -virtausmittarin kunnossapitoa selkeästi.

 

metsaboard_3

Väylämittaus pelasti juuri oikeaan aikaan

Yhteistyö Endress+Hauserin kanssa on edennyt ”helkutin hyvin toimineesta massavirtamittarista” prosessin optimointiin eri puolilla Takon tehdasta. Apumassaprojektin virtausmittausten, pastakeittiön ja voimalaitoksen analyysimittausten sekä kemikaalisäiliön pintamittausten laiteyhteistyön lisäksi Endress+Hauser suoritti Valmet-pituusleikkurilla Profibus-väylän analyysin viime syksynä. Analyysin tulos oli sahaava. ”Oli kiikun kaakun, meneekö väylä alas vai pysyykö toiminnassa”, kertoo Jouni Luukkonen.

Endress+Hauserin asiantuntija löysi väylille melko tyypillisen liitinvian, joka korjattiin. ”Ilman tarkkaa analyysiä vikaa ei olisi löytynyt – ennen kuin vasta myöhemmin. Silloin ongelma olisi ollut jo käsillä paljon suurempana” Jouni kertoo. ”Kenttäväylän ennakoiva vianhaku varmasti lisääntyy tulevaisuudessa. Siihen ei päästä kiinni perinteisillä työkaluilla, se jää asiantuntijan tehtäväksi.”

Teksti: Tiina Koutajoki Kuvat: Tiina Koutajoki, Endress+Hauser

Julkaistu: 28.05.2018