Tuotteet

Oikea mittaustaajuus joka sovellukseen (113 GHz)

Kansi_113

Endress+Hauser täydentää mikroaaltotutkavalikoimaansa Micropilot FMR60-, FMR62- ja FMR67-tutkilla. Uusi Micropilot-sarja tarjoaa ensimmäiset 80 gigahertsin teknologialla varustetut tutkat, jotka on kehitetty IEC 61508 -standardin ”safety by design”-periaatteen mukaisesti. Ne ovat lisäksi pinnankorkeuden mittauslaitteiden joukossa ensimmäinen sukupolvi, joka monien Endress+Hauserin virtausmittarien tapaan tukee Heartbeat-teknologiaa.

Endress+Hauserin Maulburgin tehtaan tuotepäällikkö Dietmar Haag esittelee uuden kampanjan virne kasvoillaan. Hän tajuaa, ettei kukaan voi tehdä mitään 113 gigahertsillä. Hän vain laski yhteen olemassa olevien laitteiden taajuudet havainnollistaakseen Endress+Hauserin kokonaisosaamista tutkalaitteiden osalta. Uusi kampanja on nimeltään ”113 Ghz – oikea taajuus joka sovellukseen”. Dietmar Haag kuvailee ideaa seuraavasti: ”Kaikki puhuvat tällä hetkellä alan korkeimmista tutkataajuuksista. Mutta varsinainen ongelma on löytää kuhunkin sovellukseen sopiva taajuus.”

Endress+Hauser esitteli vuoden alussa tankkien mittaukseen tarkoitetun Micropilot NMR81 -tutkan, joka on ensimmäinen erittäin tarkka 80 GHz:n teknologiaa käyttävä tankkialueiden pinnanmittauksiin tarkoitettu tutka. Nyt valikoimaan lisätään myös muita teollisuussovelluksia palveleva Micropilot FMR6x-tutka. Tarkkuus on siinäkin tärkeää, mutta ennen kaikkea on kyse turvallisuudesta. Saatavilla on nyt ensimmäistä kertaa ”safety-by-design” 80 GHz:n tutka. Tuotteella on lisäksi kattavat Ex-hyväksynnät.

Tutkasignaalin parannettu tarkennus sekä dynaamiset algoritmit tarjoavat luotettavat ja vakaat mittaukset jopa 125 metrin mittausalueella ja parannetulla ±1 mm:n mittaustarkkuudella. Tankkien seinämien rakenteet tai muut esteet eivät vaikuta mittaukseen. Antennin innovatiivisen suunnittelun ansiosta mittaustulosta eivät myöskään heikennä kertynyt lika tai lauhde. Interaktiivisen ohjelmiston avulla käyttöönotto hoituu nopeasti ja helposti.

Tutustu videolla Micropilot 80 GHz -tutkaan.

Kysy lisää:
Jukka Salonen
p. 020 1103 629
jukka.salonen[ät]fi.endress.com

Julkaistu: 09.05.2017