Ajankohtaista

Analyysimittausten mestari – tutkitusti

analyysi_kansi_op

Frost & Sullivanin Vuoden yritys -palkinto

Modernissa prosessissa tarve mitata ja analysoida kasvaa jatkuvasti. Mittaustarve on laajentunut pelkistä prosessiolosuhteista materiaalien ominaisuuksien ja tuotteenlaadun reaaliaikaisiin mittauksiin. Analyysimittaukset ovat olleet Endress+Hauserin fokuksessa jo pitkään. Siksi tunnustus maailman johtavaksi analyysimittalaitteiden toimittajaksi ei tullut aivan yllätyksenä.

Endress+Hauser sai vastikään merkittävää tunnustusta, kun kansainvälinen konsulttiyritys Frost & Sullivan arvioi yrityksen maailman johtavaksi nesteiden analyysimittalaitteiden toimittajaksi. Laaja markkina- ja kilpailijatutkimus totesi yrityksen palvelevan analyysimittauksissa asiakkaitaan paremmin kuin yksikään toinen laitetoimittaja.

Kansainvälinen analyysimittausten Vuoden yritys -palkinto perustuu Frost & Sullivanin puolueettomaan tutkimukseen, jossa analyytikot tarkastelivat yritysten visionääristä innovointia ja toimintaa sekä myönteistä vaikutusta asiakkaisiin. Endress+Hauserin saama pistemäärä oli 9,25/10, mikä erottaa sen selkeästi ykköseksi muista toimijoista, joiden saamat pistemäärät sijoittuvat välille 7,5-8,5.

“Vahva tuotevalikoima yhdistettynä innovaatiokykyyn ja asiakaskeskeisyyteen vaikuttivat siihen, että Endress+Hauser erottui vahvasti kilpailijoiden keskuudessa analyysimittauksissa”, kertoo Frost & Sullivanin toimiala-analyytikko Krishnan Ramanath. “Endress+Hauserin laaja tuotevalikoima kattaa lähes kaikki analyysiparametrit, joita tarvitaan nesteiden laadulliseen analyysiin.”

”Kuten Frost & Sullivan raportissaan toteaa, Endress+Hauser on kerta toisensa jälkeen vastannut asiakkaiden yhä koveneviin tarpeisiin tuomalla markkinoille sellaisia uraauurtavia tuotteita ja teknologiaa, jotka ovat määritelleet nesteanalyysin kokonaan uudelleen.”

Area Manager Gerhard Kurbel, Endress+Hauser Conducta Gmbh

Laaja panostus analyysimittausten osaamiseen

Liquiline-tuoteperheen lähettimet, näytteenottolaitteet ja analysaattorit Memosens-antureilla täydennettynä muodostavat Endress+Hauserin nesteanalyysiplatformin, joka soveltuu useille teollisuudenaloille ja useisiin käyttökohteisiin – yksinkertaisesta pH-mittauksesta vaativiin analysaattoreihin. Endress+Hauser on vahvistanut prosessianalyyttisten mittalaitteiden osaamistaan myös hankkimalla alan huipputeknologiaa liiketoimintakaupoilla mm. Raman- ja laserabsorptio- spektroskopian aloilta. Konserni on avannut uusia ovia myös laboratorioanalytiikan suuntaan Analytik Jena AG:n yritysostolla.

“Frost & Sullivanin antama tunnustus vahvistaa, että tuotteemme ovat mullistaneet analyysimittauksen”, tiivistää Endress+Hauser Conductan toimitusjohtaja Manfred Jagiella. Kun katsoo yrityksen historiaa, nykytilaa ja panostusta analyysimittausten tuotekehityksessä, Jagiellan kommenttiin ei ole paljon lisättävää; Endress+Hauser jatkaa viitoittamallaan tiellä.

Katso video  Agnico Eaglen Kittilän kultakaivoksen analyysimittausratkaisuista ja niiden hyödyistä!

Teksti: Tiina Koutajoki Kuvat: Endress+Hauser

Julkaistu: 25.10.2016