Tuotteet

Micropilot NMR81: Maailman ensimmäinen 79 GHz:n tarkkuustutka pinnan mittauksiin

Iso_tuoteuutuus

Endress+Hauserin Micropilot NMR81 on maailman ensimmäinen 79 GHz:n taajuudella toimiva tarkkuustutka pinnan mittauksiin.

Uusi pinnanmittaustutka on tärkeä osa Inventory Monitoring Solutions -järjestelmää, jonka avulla tankkialueiden nestemääriä pyritään hallitsemaan tehokkaasti ja tarkasti mittaamalla säiliöalueiden pinnankorkeuksia.

Tarkkaan hallintaan tarvitaan erilliset pintamittaukset ja järjestelmä, joka hyödyntää mittalaitteista saatavaa pintatietoa. Endress+Hauserilla on prosessiteollisuudessa pitkäaikainen kokemus, jota voidaan erinomaisesti hyödyntää tämänkaltaisissa erikois-sovelluksissa.

Micropilot NMR81 -tutkaa voidaan käyttää mm. laskutusmittauksissa sekä NMi- ja PTB- hyväksynnän vaativissa pintamittaussovelluksissa erityisesti suurissa kemikaali- ja polttoaineen varastosäiliöissä.

Micropilot NMR81 toimii 79 gigahertsin taajuudella, ja se on varustettu uudella dripo -antennilla jolloin säteen avautumiskulma on vain kolme astetta (3°). Samansuuruisella antennilla toimivassa 10 GHz:n tutkassa säteen kulma on huomattavasti suurempi eli noin 20°. Kapean säteen ansiosta mittaukset korkeassa ja kapeassa säiliössä tai lähellä säiliön seinämää ovat erittäin luotettavia, sillä tutkan säde ei osu säiliön putkiin tai muihin esteisiin.

Uudella tutkalla päästään jopa 70 metrin mitta-alueeseen ja mittaustarkkuus on parhaimmillaan testatusti ±0,5 mm.

Julkaistu: 24.05.2016