Ajankohtaista

Endress+Hauser kulkee vakaalla kasvun ja kehityksen polulla

Iso_EHkuulumiset

Endress+Hauserin Suomen-yhtiön avajaisjuhlallisuuksia vietettiin puolisen vuotta sitten. Tunnelmallisissa avajaisissa COO Michael Ziesemer toi uudelle – mutta jo kokeneelle – yritykselle emoyhtiön terveiset Sveitsistä. Toimitusjohtaja Tuomo Saukkonen lupasi asiakkaille automaatiokumppanin, jossa entistä paremmin yhdistyy sveitsiläinen laatu ja tarkkuus sekä suomalainen insinööriosaaminen. Kumppanuuden lisäksi yksi avajaisten teemoista oli ”kehittää ja kehittyä” – ja sillä myönteisellä polulla Endress+Hauser on edelleen.

“Markkina epävakaassa maailmantilanteessa on kieltämättä haasteellinen”, sanoo Tuomo Saukkonen. Siitäkin huolimatta Endress+Hauser on yltänyt kasvuun. Lähes 7 % myynnin nousu toi viime vuoden liikevaihdoksi 2,1 miljardia euroa. Kasvu on merkin- nyt myös noin 500 uuden prosessiautomaation ammattilaisen palkkaamista.

Endress+Hauserlaisia on nyt globaalisti kaikkiaan noin 13 000. “Teollisuusalakohtainen osaaminen ja ammattitaito sekä luottamuksellinen yhteistyö asiakkaan kanssa ovat kulmakiviä niin globaalisti kuin Suomessakin.”

Endress+Hauserin hyvästä vireestä kertoo myös se, että tuotetehtaita on laajennettu – ja nimenomaan Euroopassa. “Endress+Hauserin kaikki eurooppalaiset asiakkaat saavat tuotteensa eurooppalaisilta tehtailta”, Saukkonen kertoo. “Tuotantomme on kokonaan omissa käsissä sisältäen myös elektroniikan valmistuksen.”

Modernisti kehityksen kärjessä 

Endress+Hauser on aina nähnyt tuotekehityksen yrityksen kasvun takaajana. Siksi siihen panostetaan merkittävästi. Muuan muassa analyysimittauksissa kehitystarve on kasvava. Tuotekehitys kohdistuu uusiin mittausmenetelmiin, joiden avulla laboratoriomittaukset voidaan vaihtaa online-mittauksiin kenttäolosuhteissa. Tällä mahdollistetaan reaaliaikainen prosessien seuranta ja hallinta.

Älykkäät kenttälaitteet, digitaalisuus ja tehokkaat tietoverkot muuttavat yritysten toimintatapoja. Endress+Hauser on vahvasti mukana kehittämässä tuotteiden lisäksi myös työkaluja, järjestelmiä ja toimintamalleja asiakkaan käyttöön. “Loistoesimerkki on kenttälaitteiden elinkaaren kokonaisvaltaiseen hallintaan tarkoitettu W@M-palvelumme, joka Suomessa on juuri otettu käyttöön esimerkiksi Hartwallilla.”

W@M on oleellinen osa Plant Asset Management -ratkaisua, jonka Endress+Hauser on vastikään tuonut myös suomalaisten asiakkaiden saataville. Internet of Things (IoT) käsitteenä konkretisoituu Endress+Hauser -tarjonnassa Plant Asset Management -ratkaisujen kautta, jotka ovat herättäneet asiakaskunnassa todella paljon mielenkiintoa.

Uudet työkalut tuottavat hyötyjä asiakkaille 

Suomessa kulunut vuosi on sisältänyt paljon kehitystyötä: prosessien rakentamista ja toiminnan hienosäätöä. “Olemme ottaneet käyttöön uusia toimintamalleja ja työkaluja, joiden hyöty näkyy jo asiakkaille”, Saukkonen kertoo. Asiakkailta on kuulunut muutoksesta positiivista palautetta, ja erityisesti selkeytyneitä toimintamalleja on kiitetty. Logistiikka on kehitystyön ytimessä globaalisti. “Logistiikassa haetaan jatkuvasti parempaa asiakaspalvelua ja läpinäkyvyyttä: jatkossa asiakas pystyykin webissä seuraamaan oman toimituksensa etenemistä.”

Organisaation asiakaslähtöinen kehitys jatkuu edelleen – tottakai. Yhteistyö monien asiakkaiden kanssa on entisestään tiivistynyt. “Henkilökohtaisesti uskon, että pitkäjänteinen toiminnan ja palveluiden kehittäminen asiakkaan kanssa yhteistyössä tuottaa parhaan lopputuloksen.”

Tarkastelemalla mittauspositioita laajemmin päästään nopeammin haluttuun lopputulokseen 

Saukkonen haastaa asiakkaat rohkeampaan ja kokonaisvaltaisempaan prosessimittausten kehittämiseen yhteistyössä. “Terve kyseenalaistaminen on erittäin tervetullutta.”

“On tärkeää, ettei keskitytä pelkästään mittalaitteeseen vaan koko mittauspositioon. Liian usein odotetusta poikkeavan mittaustuloksen oletetaan johtuvan laiteviasta tänä päivänä. Olemme saaneet hyviä kokemuksia asiakkaiden kanssa siitä, että laajempi ajattelumalli mittauspositiosta tuottaa nopeammin halutun, toimivan lopputuloksen. Älykkäät kenttälaitteet pystyvät indikoimaan myös toimintaympäristöään. Se tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden kehittää prosessia.”

Haasteensa vastineeksi Saukkonen lupaa Endress+Hauserilta löytyvän osaamista prosessimittausten parantamiseen yhteistyössä: “Kun asiakkaalla on mittauspositioihin liitännäisiä haasteita, meiltä löytyy varmasti niihin ratkaisut.”

Samanaikaisesti kehittyvä ja kokenut 

Ei käy kiistäminen: Endress+Hauserille kuuluu kaikkineen hyvää. Erinomainen kehitysvire on päällä ja luotettavilla tuotteilla on vankka jalansija. Saukkonen kiinnittää huomiota erityisesti kumppanuuteen ja onnistuneeseen yhteistyöhön asiakkaiden kanssa.

“Kiitokset kuuluvat asiakkaille: hienoa, että suomalainen teollisuus on ottanut meidät uutena vanhana kumppanina niin hyvin vastaan.”

Pieni_eh

Endress+Hauserin COO Michael Ziesemer kertoi Suomen Endress+Hauserilla olevan emoyhtiön vankka tuki ja tehokkaat työkalut käytössään. 

Teksti: Tiina Koutajoki Kuvat: Lina Hurmerinta, Pekka Lähteenmäki

 

Julkaistu: 24.05.2016