Tuotteet

Endress+Hauserin analyysimittaus-platform täydentyy entisestään

TuoteuutuusEndress+Hauser asettaa uudet standardit analysaattoreille

Uusi Liquiline System CA80 -analysaattorimallisto korvaa aikaisemmat neljä eri analysaattorituoteperhettä Liquiline System CA80 -analysaattorit pohjautuvat Endress+Hauserin online-analyysimittauksista tuttuun menestyksekkääseen Memosens- Liquiline-alustaan hyödyntäen sen lukuisia käyttäjän elämää helpottavia ominaisuuksia. Mitattavan pääparametrin lisäksi voit yhdistää analysaattoriin minkä tahansa Memosens-online-anturin: vaikkapa pH-, sameus- tai happianturin.

Huipputarkkaa mittausta
Pääsuureen mittaus perustuu kansainvälisten ISO-, DIN-, EN- ym. standardien mukaisiin mittausmenetelmiin, jolloin analysaattoreiden mittaustulokset ovat vertailukelposia laboratoriomittausten kanssa. Analysaattorin ytimen muodostaa uusi huipputarkka multispektrifotometri, jonka ansiosta aikaisempaa pienempi näytemäärä riittää ja sitä myötä myös reagenssin kulutus pienenee merkittävästi. Esimerkiksi mitattaessa fosfaattia, kuluu reagenssia vain neljäsosa aiemmasta.

Helppo ylläpito
Laitteen ylläpito on nyt huomattavasti helpompaa, kun paljon huoltoa vaatineet letkupumput on korvattu uudentyyppisillä tarkoilla ja helppohoitoisilla annostelijoilla. Näytteiden esikäsittely- ja suodatusratkaisuun Endress+Hauser on valinnut keraamiset suodattimet, jotka on mahdollista varustaa vastahuuhtelulla tai erityisen likaavissa paikoissa jopa kemikaalipesulla. Tällä hetkellä Liquiline System CA80 -tuotesarjaan kuuluu
ammoniumtyppi- ja fosfaatti-analysaattorit. Jatkossa mukaan saadaan mm. kokonaisfosfori, COD, nitriitti, rauta, alumiini, kromi ja useita muita mittausparametrejä.

Memobase Plus -ohjelmisto
Tuoteuutuus2
Kalibrointi-, diagnostiikka- ja laboratoriomittausohjelmisto täydentää Memosens-Liquiline-tuoteperhettä. Yhdessä ne ovat vertaansa vailla oleva kokonaisuus. Analyysimittausten luotettavuuden perusta on onnistunut kalibrointi. Uusikaan anturi ei toimi, jos kalibrointi ei ole kohdallaan. Endress+Hauser on tuonut markkinoille Memobase Plus -ohjelmiston, jonka avulla voit kytkeä Memosens-anturisi USB-väylän kautta tietokoneeseen. Ohjelmisto tunnistaa anturin hetkessä ja kertoo anturin kunnon ja diagnostiikkatiedot.

Kalibrointi onnistuu nyt helpommin kuin koskaan – siellä missä haluat
Kalibrointia ei tarvitse enää suorittaa epävakaissa ja epämukavissa kenttäolosuhteissa, vaan voit itse valita kalibrointipaikan vaikkapa laboratoriosta, toimistosta tai verstaalta. Kalibrointiraportit tallentuvat ohjelman tietokantaan ja voidaan tulostaa koska tahansa sähköiseen muotoon tai  paperiversioksi. Memobase Plus -ohjelmistossa on kalibrointiliuosten hallintaosio, joka valvoo puolestasi liuosten päiväyksiä. Voit käyttää Memobase Plus -ohjelmistoa myös laboratoriomittauksena. Ja mikä parasta: nyt voit käyttää laboratoriossa samanlaista anturia kuin mikä prosessissa on asennettuna. Siten eliminoidaan erilaisista anturitekniikoista johtuvat poikkeamat mittaustuloksissa. Laboratoriomittaustrendit saadaan tallennettua ohjelman tietokantaan.

Liquiline To Go
Tuoteuutuus3Liquiline To Go on uusi käsimittari, johon voit kytkeä pH-, redox-, happi-, tai johtokykyantureita. Sillä mittaat kätevästi kenttäolosuhteissa tai laboratoriossa. Voit käyttää Memobase Plussan tapaan samoja antureita, joita sinulla on asennettuna prosessiin. Liquiline to go’n avulla voit myös kätevästi kalibroida anturisi missä haluat.

Lisätietoja: Sami Rautiainen, p. 020 1103 625, sami.rautiainen@fi.endress.com

Julkaistu: 05.10.2015