Pääkirjoitus

Energia puhuttaa aina

Suomessa on neljä upeaa vuodenaikaa. Yhdellä niistä on kuitenkin hintansa, joka näkyy konkreettisesti jokaisen yksityistalouden sähkölaskussa.

Lähestyvä talvi tarkoittaa kasvavaa energiankulutusta.

Voidaankin sanoa, että energia on asia, joka ei jätä ketään kylmäksi. Se puhuttaa myös suuremmassa mittakaavassa, kun asiantuntijat kehittävät uusia, ympäristöystävällisempiä tuotantotapoja. Samaan aikaan nykyisissä voimalaitoksissa ja energiaa käyttävissä teollisuuslaitoksissa etsitään energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja.

Energiatehokkuutta haetaan tuotantoprosesseista, valaistuksesta, ilmastoinnista, jne. Vanha sanonta, jossa pienistä puroista kasvaa iso virta, koskee myös energiavirtoja.

 Kuinka tunnistaa energiankulutuksen kannalta merkittävät tekijät? Entä miten määrittää oikeat optimointitoimenpiteet ja varmistua tehtyjen toimenpiteiden oikeellisuudesta? Tuttuja kysymyksiä jokaiselle asiaan perehtyneelle.

Kun vahvaan prosessiosaamiseen yhdistetään oikeanlaista automaatio-, mittaus- ja säätötekniikkaa, näihinkin haasteisiin alkaa löytyä vastauksia. Tavataan Energiamessuilla ja keskustellaan lisää energiatehokkuutta parantavista ratkaisuistamme.

Tuomo Saukkonen

toimitusjohtaja

Julkaistu: 27.10.2014