Tuotteet

Mobiilia kentänhallintaa

 

Endress+Hauserin Field Xpert tuo kentänhallintatyökalun kunnossapitäjän taskuun. Teollisuuden älykapulaksi kutsuttu mobiililaite hyödyntää kentän ja tietovirtojen hallinnassa modernin älypuhelimen ominaisuuksia.

 

Metso Endress+Hauserin Jouni Pohjola näkee teollisuuden kentänhallinnan kolmella tasolla. Niistä ylimmällä koko laitoksen automaatiokenttää hallitaan keskitetysti järjestelmään integroiduilla sovelluksilla. Pienempiä osakokonaisuuksia voidaan hallita liittymällä digitaalisiin väyliin ja verkkoihin kannettavan tietokoneen avulla.

Nyt esiteltävä Endress+Hauserin Field Xpert tulee tämän kolmijaon alimmalle tasolle, jossa puhutaan laitekohtaisista point-to-point -välineistä. Pohjola puhuu kuitenkin laitteesta, joka on teknologialtaan jopa kehittyneempi kuin monet ylemmän tason verkottuneet vaihtoehdot.

Mobiililaite tarjoaa kunnossapitäjälle paitsi käytettävyyttä, myös sovelletun liityntäpinnan kentän tasolta aina enterprise-tason järjestelmiin. Kysymys on yritykselle tärkeistä tietovirroista, joiden kerääminen ja käsittely on ollut aiemmin manuaalista.

Field Xpert liittyy kenttälaitteeseen Bluetooth-modeemin kautta. Kun kapula on yhteydessä kenttälaitteeseen, se tarjoaa liityntäpinnan myös laitetoimittajan asiantuntijalle mahdollista etätukea varten.

Endress+Hauser Field Xpert sisältää monia nykyaikaisista älypuhelimista tuttuja ominaisuuksia. Laitteesta on kaksi versiota, joista kameralla ja puhelinominaisuudella varustettu SFX350 on kevyempi perusmalli. Järeämpi SFX370 täyttää puolestaan räjähdysvaarallisissa tiloissa vaadittavat ATEX-luokitukset.

Lisätietoja: Jouni Pohjola, p. 020 1103 624, jouni.pohjola@fi.endress.com

 

TIEDONSIIRTO. Mahdollisuus liittyä laitoksen WiFi-verkkoon tai hyödyntää mobiilia 3G-verkkoa Data SIM -kortin avulla. Bluotooth-yhteys mahdollistaa liittymisen kenttälaitteeseen erillisen Bluetooth-modeemin avulla.

5MP KAMERA toimii tallennusvälineenä (SFX350). Lisäksi laitteessa on viivakoodien ja QR-koodien lukemisen soveltuva 1D/2D -skanneri sekä RFID-lukija (SFX370).

WINDOWS Embedded -käyttöjärjestelmä tuo laitteeseen sähköpostin ja Microsoftin Mobile Office -ohjelmat.

USB-LIITÄNTÄÄ käytetään 4000mA litiumioniakun lataamiseen sekä laitteen ja PC:n väliseen tiedonsiirtoon.

KOVAAN KÄYTTÖÖN.EX-luokiteltu versio täyttää räjähdysvaarallisten tilojen vaatimukset. Vesi- ja pölytiivis kotelo on yhdistetty kovaa käyttöä kestävään Gorilla-kosketusnäyttöön. Laaja käyttölämpötila -20ºC…+50ºC.

SUORITUSKYKY. 1GHz prosessori ja 512 MB keskusmuisti. Sisäänrakennettu 1 GB käyttömuisti on laajennettavissa 32 GB:n SD-kortilla.

Julkaistu: 21.05.2014