Tuotteet

Endress+Hauser iTHERM TM4x1

Uusi lämpötila-anturisarja hygieenisiin sovelluksiin

iTHERM TM4x1 on Endress+Hauserin uusi hygieenisiin sovelluksiin tarkoitettu lämpötila-anturisarja, jonka suunniteltaessa on huomioitu erityisesti elintarvike-, panimo- ja lääketeollisuuden asiakkaiden tarpeet. Uudessa sarjassa on useita käytettävyyteen ja käyttäjäystävällisyyteen liittyviä teknisiä parannuksia ja innovaatioita.

Lämpötilamittauksen suunnittelu ja konfigurointi on usein hankalaa ja työlästä. Prosessiyhteistä, suojataskuista, antureista, kytkentäkopista ja lähettimistä on olemassa lukuisia eri versioita. Oikean yhdistelmän valitseminen vaatii kokemusta ja osaamista.

Endress+Hauserin Applicator -instrumenttien valinta- ja mitoitusohjelmassa on uutena ominaisuutena lämpötilamittausten mitoittaminen ja valinta.

Monipuolinen mutta yksinkertainen

iTHERM® TM4xx -sarjan modulaarinen rakenne helpottaa huomattavasti oikean kokoonpanon valintaa. Sarjassa on vain kaksi laitetyyppiä, jotka kattavat kaikki hygieeniset sovellukset. TM401 on perusversio kiinteällä anturilla ja TM411 vaihdettavalla anturilla varustettu huippuversio. Molemmista löytyy kaikki yleisesti käytetyt prosessiyhteet ja alan standardeihin perustuvat hyväksynnät, kuten 3-A, EHEDG, ASME BPE ja FDA.

Kalibrointi ilman työkaluja

Elintarvike- ja lääketeollisuudessa mittausten uudelleenkalibrointi on hyvin yleistä, ja monissa sovelluksissa jopa viikoittaista. Perinteisesti kaapelit täytyy kytkeä irti anturista, jotta anturielementti saadaan irrotettua suojataskusta ja laitettua kalibraattoriin. Uuden iTHERM® QuickNeck -rakenteen ansiosta anturi saadaan poistettua suojataskusta kiertämällä se irti pikaliittimestä. Kaapeleiden irrottamista ei tarvita. Työ nopeutuu ja virheiden riski pienenee.

Uusi tuotantolinja nostaa laatua

Lämpötilamittauksen sydän on itse anturielementti. Endress+Hauser on kehittänyt maailman ensimmäisen täysin automatisoidun lämpötila-antureiden tuotantolinjan. Se mahdollistaa anturituotannon laatuvaatimusten asettamisen aivan uudelle tasolle.

Tästä hyvänä esimerkkinä ovat uudet PT-100 -elementit iTHERM® QuickSens ja iTHERM® StrongSens. QuickSens on vasteajaltaan markkinoiden nopein PT100-anturi ja StrongSens puolestaan kestävin, tärinän kestoltaan yli 60 g.

 

Lisätietoja: Ari Kettunen, p. 020 1103 622
ari.kettunen@fi.endress.com

Julkaistu: 02.06.2013