Tuotteet

Proline Promass 200

Maailman ensimmäinen kaksijohdintekniikalla toimiva Coriolis-virtausmittari

Endress+Hauser Promass 200 on maailman ensimmäinen kaksijohdintekniikalla toimiva coriolis-massamäärämittari. Tarkkuus ja luotettavuus lähtevät anturin tasapainotetusta rakenteesta, joka pitää putkistosta tulevat tärinät ja vääntövoimat poissa varsinaisesta mittausputkistosta. Tämä mahdollistaa luotettavan ja tarkan mittauksen myös 4–20 mA HART® -kaksijohdintekniikalla, kun käytettävissä olevan energian määrä on rajallinen.

Kaksijohdinteknologia on jo kauan ollut suosituin vaihtoehto kaikissa niissä mittausperiaatteissa, joissa se on ollut saatavilla. Kaksijohdinlaitteen asennus- ja kaapelointikustannukset ovat alhaisemmat, ja räjähdysvaarallisilla alueilla voidaan käyttää myös Ex ia -suojausmetodia.

Promass 200 on saatavilla Promass E ja Promass F (DN 8…50) -antureiden kanssa.

Turvallisuus on tärkeintä

Promass F200 on kehitetty alusta alkaen turvallisuustekijät huomioiden. Tärkein turvallisuuteen vaikuttava tekijä on mittarin luotettava ja tarkka toiminta kaikissa tilanteissa.

F200 on lisäksi suunniteltu jo tuotekehitysvaiheessa täyttämään SIL (IEC 61508) ja NAMUR (NE131, NE132) -vaatimukset. Näissä vaatimuksissa määritellään mm. häiriönsieto, tietojen säilyminen myös sähkökatkon aikana, signaalien tasot, ohjelmistot, painelaitedirektiivin omavalvonta, hälytysnäytöt häiriötilanteessa ja paljon muuta. Promass F200 on saatavilla sekä luonnostaan vaarattomalla Ex ia -rakenteella että Ex D -koteloinnilla.

HistoROM™ – edistyksellistä datan hallintaa

HistoROM on osa Promass 200:n edistyksellistä datanhallintajärjestelmää, joka lisää merkittävästi laitoksen käytettävyyttä. Kaikki laitteen tiedot ja määritykset tallentuvat automaattisesti haihtumattomaan HistoROM -muistimoduuliin. Sisäisen dataloggerin ansiosta mittaustietoja voidaan kerätä ja tallentaa laitteen muistiin.

 

Lisätietoja: Ari Kettunen, p. 020 1103 622
ari.kettunen@fi.endress.com

Julkaistu: 16.10.2012