Tuotteet

Painelähetinsarja laajenee

Endress+Hauser M-sarja esiteltiin vuonna 2009, minkä jälkeen lähettimiä on toimitettu yli 100 000 kappaletta moniin erilaisiin painemittaussovelluksiin. Nyt mallisto laajenee uusilla versioilla.

Endress+Hauser M-sarjan modulaarinen rakenne tarjoaa kattavan valikoiman lähettimiä prosessipaineiden ja paine-erojen mittaukseen sekä hydrostaattiseen pinnanmittaukseen.

Nyt tuoteperhe on täydentynyt neljällä eri painelähetinversiolla, joissa on mahdollisuus valita oikeantyyppinen anturi normaalilla ja hygieenisellä prosessiliitännällä varustettuna.

 

Cerabar M -painelähettimet

PMP51-sarjan piezoresistiivisellä metallikennolla ja PMC51-sarjan keraamisella kennolla varustetut kompaktit painelähettimet ovat todella monikäyttöisiä eri teollisuusalojen vaatimiin sovelluksiin.

Uusi keraaminen painekennorakenne on suunniteltu olosuhteisiin, joissa väliaine on erityisen kuluttava ja/tai korroosiota aiheuttava. Kuiva kennorakenne ei sisällä välitinnestettä ja soveltuu erinomaisesti sykkivän tai tyhjön paineenmittaukseen.

Kun ympäristön kosteuspitoisuus on suuri, voidaan esimerkiksi säiliön paine- ja pintamittauksissa käyttää uutta suljettua elektroniikkarakennetta varustettuna Gore-Tex -suodattimella ja vedenpoistomoduulilla.

Paineenmittaus metallikennotekniikalla prosessista tapahtuu metallikalvon, välitinnesteen ja piisiruelementin avulla. Tätä tekniikkaa voidaan käyttää yleisesti silloin, kun käytettävä liitäntätekniikka on pieni (esim. G 1/2” -kierre) ja mitta-alue on yli 40 baaria.

Digitaalisen painelähettimen mitta-alue on 10 mbar .. 400 bar ja lämpötilan kesto -40 .. +150 °C (välitinsovelluksissa aina + 400 °C asti).

Lisäksi PMP55-sarjan painelähetin tarjoaa lukuisan määrän eri prosessilaippaliitäntöjä joko kompaktirakenteisena tai kapillaarivälittimellä varustettuna.

 

Deltapilot M -pintalähettimet

FMB50-sarja on kompaktirakenteinen Contite-mittauskennotekniikkaa hyödyntävä hydrostaattinen pintalähetin. Endress+Hauserin kehittämän mittauskennon avulla väliaineenpinta voidaan mitata luotettavasti vaikeissa prosessiolosuhteissa (esim. kosteus, kondensoituminen tai väliaineen kerrostuminen).

Samaa Contite-kennotekniikkaa käyttävä uppoasenteinen FMB51-sarja on varustettu metallisella jatkoputkella. FMB52/FMB53-sarja on niin ikään uppoasenteinen kaapelianturilla varustettu pintalähetin.

Deltapilot-pintalähettimen mitta-alue on 10 mbar .. 10 bar, ja prosessilämpötila-alue -10 ..100 °C.

Lähettimen rakenne mahdollistaa monipuoliset asennustavat joko säiliön päältä tai pohjalta sekä lisäksi mm. hygieeniset prosessiliitäntäversiot elintarvike- ja lääketeollisuuden tarpeisiin.

Eri teollisuudenalojen tarpeet on otettu huomioon myös siten, että M-sarjan lähettimet voidaan toimittaa räjähdysvaarallisiin tiloihin (esim. ATEX II G Exia IICT6) ja normaalin 4 .. 20 mA HART-liitännän lisäksi Profibus PA -väyläliitäntään.

Endress+Hauser M-sarjan lähettimien käyt-töönotto on tehty vaivattomaksi helppokäyttöisen sovellusvalikon avulla joko laitteen elektroniikan tai LCD-näytön avulla. Tarvittaessa on mahdollista hyödyntää myös erillistä käsikommunikointipäätettä tai FieldCare-ohjelmistoa.

 

Lisätiedot:
Jukka Salonen
p. 020 1103 629
jukka.salonen@fi.endress.com

Julkaistu: 08.06.2012