Tuotteet

Endress+Hauser Proline Promass X – Maailman ensimmäinen neljäputkinen Coriolis-massavirtausmittari

 

Endress+Hauser julkisti toukokuussa Houstonin öljy- ja kaasuteknologian konferenssissa suurta huomiota herättäneen, maailman ensimmäisen DN 350 (14”) neljäputkisen Coriolis-tarkkuusvirtausmittarin.

Promass 83X/84X on 350 mm (14”) halkaisijalla ja jopa 0,05 %:n tarkkuudella ensimmäinen neljäputkinen Coriolis-massavirtausmittari, joka sopii siirtolinjojen laskutusmittauksiin, lastauslinjoihin sekä muihin suurta kapasiteettia ja hyvää tarkkuutta vaativiin sovelluksiin.

Proline Promass X mittaa samanaikaisesti massavirtauksen, tiheyden ja lämpötilan. Sen maksimikapasiteetti on 4100t/h ja tarkkuus jopa 0,05 %:ia.

”Kun mitataan öljyä tai muuta arvokasta nestettä suurilla virtausnopeuksilla, tarkkuus on erittäin tärkeää”, sanoo Michael Nuber, Endress+Hauserin Coriolis-mittareiden tuotejohtaja.

”Jos esimerkiksi raakaöljyn virtaus on 4100 tonnia tunnissa tai 720000 tynnyriä päivässä, prosentin virhe vastaa 300 tynnyriä tunnissa, mikä on nykyisellä öljyn hinnalla (110 dollaria barrelilta) noin 33.000 dollaria tunnissa. Virtauksen mittaaminen tarkasti suurista putkilinjoista on ollut aina haastavaa. Promass X tarjoaa 0,05 % virheellään markkinoiden parhaan olevan tarkkuuden. Näin esimerkiksi laskutusmittauksissa sekä myyjä että ostaja tietävät tarkalleen kuinka paljon tavaraa vaihtaa omistajaa.”

Promass 83X ja 84X tulevat vakiona 0,1 %:n tarkkuudella. Optiona on tilattavissa 0,05 %:n tarkkuus. 84X on laskutusmittauksiin tarkoitettu versio, jossa on MID-, OIML R117- ja PTB-hyväksynnät.

Promass X:n rakenne on erittäin jämäkkä. Mittausputkisto on tasapainotettu siten, että se sietää hyvin putkiston ulkoista tärinää sekä prosessinesteeseen liuennutta ilmaa. Rakenne on kokonaan ruostumatonta terästä (316L), kuten myös sekundaarikammio ja vahvistin.

Suuresta kapasiteetistaan huolimatta Promass X on kooltaan kompakti, eikä sen asennus vaadi erillisiä tuenoja.
Promass X, kuten muutkin Endress+Hauser massamäärämittarit, valmistetaan Sveitsissä. Se edustaa sveitsiläistä tarkkuusmittalaitteiden rakennusperinnettä parhaimmillaan – tietenkin lisättynä nykyteknologian mahdollistamalla kehittyneellä signaalinkäsittelyllä ja itsediagnostiikalla.

Proline Promass 83X/84X jatkaa siitä, mihin Promass 83/84 F:n koot päättyvät (DN250/10”). Promass 83X/84X on saatavilla DN300/12”, DN350/14” sekä DN400/16” DIN- ja ANSI-standardien mukaisilla laipoilla.

 

Lisätiedot:
tuotepäällikkö Ari Kettunen
p. 020 1103 622
ari.kettunen@fi.endress.com

Julkaistu: 06.10.2011