Tuotteet

Endress+Hauser Levelflex – Uuden sukupolven pintalähetinsarja

Uusi Levelflex FMP5x -tutkasarja on nyt varustettu PA-väyläliitännällä ja NE107-standardin diagnostiiikka- ja hälytysinformaatiolla.

Levelflex tuoteperhe esiteltiin jo vuonna 1998 ja sitä on jatkuvasti kehitetty uusiin sovelluksiin yhdessä asiakkaiden ja tehtaan tuotekehityksen kanssa. Uusi Levelflex FMP5x -sarja on suunniteltu vastaamaan mm. kemian ja petrokemian sekä öljy-, kaasu- ja energiateollisuuden viimeisimpiä turvallisuus- ja teollisuusstandardeja.

Viimeisin kehitysaskel on Profibus PA -väyläliitäntä uudella 3.02 profiililla varustettuna. Uusi profiili on huomattava parannus edelliseen Profibus-versioon verrattuna esimerkiksi silloin kun laitetta on vaihdettava tuotantoprosessin ollessa päällä. Automaattinen versioidentifiointi kuuluu uusiin ominaisuuksiin. Lisäksi uudet diagnostiikkaominaisuudet ovat Namur NE107 -standardin mukaisia.

Käytännössä tutkan diagnostiikka sisältää neljä erilaista luokitusta (failure, maintenance required, function check ja out of specification), joista käyttäjä voi päätellä tarkemmin mahdollisen vian laadun ja kiireellisyyden. Virhekoodien sijaan nyt saadaan lyhyt selostus ongelmasta korjausehdotuksineen.

Uudessa versiossa on valittavissa Profibus PA -lähtö ja erillinen ”open collector” -tyyppinen kytkinlähtö. Kytkinlähtö voidaan ohjelmoida erillisenä esimerkiksi antamaan hälytys, jos pinnasta saatava kaikutaso (envelope curve) on laskenut huomattavasti ja antenniin on kerrostunut likaa.

Lisätiedot: tuotepäällikkö Jukka Salonen
p. 020 1103 629
jukka.salonen@fi.endress.com

Julkaistu: 06.10.2011