Tuotteet

Endress+Hauser Prosonic Flow 92F – Kustannustehokas 2-johdin ultraäänivirtausmittari

Endress+Hauser Prosonic Flow 92F on maailman ensimmäinen 2-johdin ”inline“ ultraäänivirtausmittari. Kustannustehokas ratkaisu ei vaadi erillistä jännitesyöttöä ja tarjoaa etuja Atex/Ex-asennuksissa.

 

Prosonic Flow 92F on yhdistelmä 2-johdintekniikkaa ja monisäde-ultraääniteknologiaa.

Mittarissa on 2, 3 tai 4 paria antureita asennettuna laipalliseen haponkestävään runkoon molemmin puolin putkea. Tällä järjestelyllä saadaan tarkka mittaus ja päästään lyhyisiin suoriin osuuksiin ennen ja jälkeen mittarin. Rakenne on täysin hitsattu, eikä siinä ole sisäisiä tiivisteitä eikä liikkuvia osia.

Suositusta mittarista on nyt julkaistu uusia kokoja ja lämpötilaluokkia. Maksimilämpötila nousee 200 asteeseen ja suurin koko on nyt DN300, virtausmäärät 0…2400 m3/h.

 

Neljä ulostuloversiota

Prosonic Flow 92 vahvistin perustuu Endress+Hauserin menestykselliseen Prosonic Flow ultraäänivirtausvahvistimeen. Saatavilla on neljä ulostuloversiota:
•    4…20 mA HART
•    4…20 mA HART status-/pulssilähdöllä
•    Profibus PA
•    Foundation Fieldbus

 

Plug and play…

Vahvistin tukee DTM/FDT-teknologiaa. Käyttöönottovaiheessa mittari ei vaadi käytännössä lainkaan ohjelmointia. Mittausalueen saa valmiiksi tehtaalla aseteltuna, jolloin mittari on todellinen asenna ja käytä -laite.

Prosonic Flow 92F soveltuu moniin sovelluksiin, joissa magneettista virtausmittaria ei voida käyttää esim. matalan johtokyvyn takia. Tällaisia väliaineita ovat esimerkiksi liuottimet, öljyt, ultrapuhtaat vedet, lauhteet ja kaukolämpövedet. Se ei muuta virtausprofiilia, eikä aiheuta painehäviötä.

92F:n tarkkuusluokka on 0,5 % (optiona 0,3 %). Saatavana ovat koot DN25 (1”)…DN300 (12”).

 

Lisätiedot: tuotepäällikkö Ari Kettunen,
p. 020 1103 622
ari.kettunen@fi.endress.com

Julkaistu: 12.05.2011