Tuotteet

Liquistation CSF48 ja Liquiport 2010 CSP44

Enemmän kuin pelkkä näytteenotin

Endress+Hauser tuo kesäkuussa 2010 maailmanlaajuisesti markkinoille uuden sukupolven automaattiset näytteenottimet. Kiinteästi asennettava Liquistation CSF48 -näytteenotin ja kannettava versio Liquiport 2010 CSP44 mullistavat näytteenoton maailman.

 

Uudet tuotteet ovat samalla sekä automaattisia näytteenottimia että mittausasemia. Ne ovat kaikkien kansainvälisten standardien ja lakien mukaisia ja tarjoavat ainutlaatuista joustavuutta veteen liittyvissä sovelluksissa. Lisäksi ne perustuvat uuteen Liquiline-Memosens -alustaan, minkä ansiosta niitä voidaan käyttää myös itsenäisinä mittausasemina.

Huomion kohteeksi on nostettu joustavuus. Uuden analyysialustan keskeisenä periaatteena on varmistaa samojen tehtävien suorittaminen aina samalla tavalla ja tarjota sen myötä asiakkaalle pitkälle vietyä joustavuutta ja mutkattomuutta.

Alustakonsepti mahdollistaa näytteenottimen vaivattoman laajentamisen mittausasemaksi ilman lisälähetinten kytkemistä. Elektroniikan ja laajennusten joustavan kytkettävyyden ansiosta laitteisiin voidaan ”plug and play ” -toimisesti kytkeä Memosens-tekniikkaa käyttäviä digitaalisia antureita.

Ohjelmisto tunnistaa elektrodit automaattisesti ja niinpä niiden käyttöönotto on helppoa. Tuotantopäällikkö Karlheinz Bareiss Endress+Hauser Conductan tehtailta toteaa ylpeänä, että ”nyt yhdellä laitteella voidaan ensimmäistä kertaa tehdä molemmat tehtävät, siis ottaa näytteitä ja mitata samanaikaisesti erilaisia parametreja kuten pH-arvoa, sameutta, johtokykyä tai nitraattipitoisuutta”.

Helppo ja kätevä käyttää

Uusi näytteenotin hyödyntää samaa selkeästi järjesteltyä toimintakonseptia kuin muutkin Liquiline-tyypit. Valikkorakenteen syvyys on minimoitu valikoissa siirtymisen nopeuttamiseksi ja ohjelmiston käytössä opastaa selkeän kookas graafinen näyttö, jossa on yhdeksän 45 merkin riviä.

Näytteenotto-ohjelmat ovat erittäin joustavia käyttää ja vastaavat erilaisia tarpeita alkaen vain viisi sisääntuloa käsittävästä Basic-ohjelmasta ulottuen monipuolisempiin Standard- ja Advanced-ohjelmiin, joissa jopa 24 aliohjelmaa voidaan yhdistää toisiinsa.

”Kätevän navigoinnin ja neljän valintanäppäimen avulla käytät mitattuja arvoja ja ohjelmia yhtä helposti kuin taskulaskinta tai matkapuhelinta”, Bareiss kertoo innoissaan.

Moduulirakenteinen kotelointi on hyvä suoja

Moduulirakenteinen kotelointi koostuu kahdesta osasta, joiden erikseen lukittavat ovet varmistavat näytteiden varastoinnin suojatusti kaikissa olosuhteissa. Suojaa tarjoaa myös se, ettei koteloinnin ulkopinnalla ole näkyvissä yhtään ruuvia.

Myös runkomateriaaleille on pantu paljon painoa. Jo tuttujen ruostumattomasta teräksestä valmistettujen V2A- ja V4A-versioiden oheen on kehitetty kaksi muoviversiota: polystyreeniä voidaan käyttää jätevesilaitosten kaikissa standardisovelluksissa ja ASA-PC (Luran®) -muovia puolestaan ulko-olosuhteissa. ASA-PC on ominaisuuksiltaan muoveista paras niin UV-kestävyyden, lämpökuorman, mekaanisen rasituksen, eristyksen kuin kemiallisen kestävyydenkin suhteen.

Täydellinen näytteen valmistelu laboratorioanalyysiä varten

Innovatiivisen virtalähderatkaisun ja jäähdytysjärjestelmän ansiosta näytteet eivät altistu lämpötilanvaihteluille eikä niissä näin ollen tapahdu muutoksia.

Virtalähde on suunniteltu ensisijaisesti 24 VDC:n syöttöjännitteelle eri puolilla maailmaa käytössä olevia erilaisia verkkojännitteitä ja verkkotaajuuksia silmällä pitäen ja turvallisuusvaatimusten täyttämiseksi maailmanlaajuisesti.

Kahden pullotelineen avulla näytteet on helppo kuljettaa laboratorioon. Sen ansiosta samassa laitteessa voidaan samanaikaisesti käyttää erikokoisia pulloja (esim. 12 x 1 litra + 2 x 13 litraa). Tästä on hyötyä erityisesti otettaessa hälytysnäytteitä erikoisastioihin poikkeustilanteissa esim. pH-arvon noustua liian korkeaksi.

Erilaisia pullomateriaaleja voidaan käyttää joustavasti yhtä aikaa. Sekä PE- että lasipullojen käyttömahdollisuus takaa varman toimivuuden näytteen koostumuksesta riippumatta ja varmistaa myös DIN/IEC-standardien mukaisuuden.

Lisätietoja Sami Rautiainen, p. 020 1103 625. sami.rautiainen@fi.endress.com

 

 


Julkaistu: 01.05.2010