Blogi - Elmeri

Milloin oppiminen tapahtuu tehokkaasti?21.10.2011
Corner overlay Elmerin blogimerkinnän kuva.


Työelämässä sähköposti, nettisivut ja mainoslehtiset tuovat eteemme informaatiota toisiaan paremmista koulutustarjouksista päivittäin. Toisin sanoen tarjontaa on yllin kyllin. Mistä tietää, mikä on se juuri sopivin?

Asian vaikeusastetta lisää se tosiasia, että oppimistapa joka sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. Pohdiskelua voisi jatkaa vaikka kuinka. Päätelmänä voisi kuitenkin todeta, että ihminen on lähes aina perusluonteeltaan mukavuudenhaluinen. Itsensä kiusaaminen asioilla, jotka eivät tunnu tarpeellisilta kyseisellä hetkellä tai edes huomenna, päästetään läpi aivoista käsittelemättä niitä tehokkaasti.

Oppiminen ja tiedon vastaanotto on parhaimmillaan juuri silloin kun tarve tiedolle on suurimmillaan. Oppiminen tapahtuu mahdollisimman tehokkaasti, kun neuvo tai ohje kohtaa tarvitsijansa todellisessa ”sukat märkänä” -tilanteessa.

Kuinka tällaiset tilanteet pystytään hallitsemaan ja hyödyntämään työelämässä? Löysimme tähän kysymykseen ratkaisun kollegani kanssa. Ratkaisusta lisää seuraavassa.

Elmeri« Takaisin blogin alkuun


Artikkelin hakusanat: elmeri - oppiminen - oppimistapa -


Kommentoi artikkelia