Blogi

Helpotusta kunnossapidon elämään

Useimmissa tehtaissa vuosien saatossa kertyneiden kenttälaitteiden kirjo on suuri: on monen merkkisiä ja monen eri sukupolven laitteita. Kenttälaitteen konffaamistarpeen tullessa alkaa perinteinen manuaalien ja työkalujen hankinta. Usein tarvittavia adaptereita tai kaapeileita ei löydy. Tai jos yhteyden onnistuu saamaan läppärillä tai harttikapulalla, saattaa seuraavaksi tulla näytölle ilmoitus softaversiosta. Tämä tarkoittaa, että kyseisen version laiteajureita ei ole asennettu.

Tulevaisuudessa erillisiä työkaluja ei enää tarvita. Itse asiassa tuo tulevaisuus on jo täällä. Endress+Hauserin uusimman sukupolven virtausmittareissa on sisäänrakennettu webbiserveri. Mitä tämä oikein tarkoittaa? Ovatko mittarit kaikkien nähtävissä webissä? Ovatko ne Facebookissa tai Twitterissä? No, ei nyt sentään. Mutta mittareiden konfigurointi on todella helppoa ja yksinkertaista. Konfigurointiin tarvitaan vain läppäri ja ethernet-kaapeli. Toinen pää kiinni läppäriin ja toinen mittariin. Konfaussoftana toimii jokaisesta koneesta löytyvä internetselain.

Toinen kunnossapidon elämää helpottava työkalu on nimeltään Device Viewer. Endress+Hauser on tallentanut jo vuosien ajan kaikkien valmistamiensa instrumenttien tiedot tietokantaan, mistä ne ovat kaikkien käytettävissä. Endress.com -nettisivuilla on suora linkki tietokantaan. Syöttämällä hakukenttään mittalaitteen sarjanumeron, saat kaikki tiedot kyseisen laitteen varaosista, manuaaleista ja sertifikaateista. Varaosakorttien tyyppinumerolla saat ladattua oiken version käyttöohjeesta. Tämä tieto saadaan silmän räpäyksessä ja täysin ilmaiseksi!

Lue lisää Device Wiever -työkalusta.

Ari Kettunen
Tuotepäällikkö


Julkaistu: 25.07.2012