Blogi

Mittaamalla ratkaisuun

Mittaamme erilaisia asioita käytännöllisistä ja teoreettisista näkökohdista käsin, tietoisesti ja opitun kautta tiedostamattomastikin. Metrologia on meille siis yllättävän arkinen asia.

Ruoanlaitto sisältää ainemäärämittauksia, jossa mittausepävarmuutta voi aiheuttaa tuntemattomat tekijät, kuten ihmisten makutottumukset. Ammattityössä mittaukset voivat muodostua digitaalisten automaatioverkkojen ja-väylien toiminnantason ja häiriöetäisyyksien mittauksista, joista parannusratkaisut lähtevät. Mittaamalla tiedät, säätämällä vaikutat.

Mittaustieteilyä voisi puntaroida itseoppineena filosofina rennommalla näkökulmalla vaikka kesällä kalastaessa. Vedestä, joka ehkä ottivälineesikin nielaisi, kerrotaan elämän pallollamme maalle rantautuneen. Maailmankaikkeuden ”lätäkköjä” on löydetty mittaamalla radioteleskoopein veden toisen alkuaineen vedyn 21 cm aallonpituuden säteilyviivaa.

Ratkaisuna on nyt avoimin mielin toivottaa rentouttavaa kesää!

Jouni Pohjola
Aluemyyntipäällikkö

Julkaistu: 11.07.2012