Tuotteet

Endress+Hauser FQG60 – Radiometrisen säteilijän suojukset kompaktissa koossa

Endress+Hauserin uudet FQG60-sarjan radiometrisen säteilijän suojukset sopivat pienempiä säteilyvoimakkuuksia käyttäviin sovelluksiin. Uusi rakenne pienentää laitteen kokoa.

Endress+Hauser on kehittänyt radiometristen mittausten tuotesarjaa vuodesta 1962. Tuloksena on syntynyt mittausmenetelmä, joka tarjoaa merkittäviä etuja erityisesti vaikeissa olosuhteissa olevissa mittauskohteissa, joissa mittausjärjestelmä joudutaan sijoittamaan prosessin ulkopuolelle.

Uusi FQG60-sarjan säteilijän suojus laajentaa jo nyt saatavilla olevaa FQG61…62 -tuoteperhettä. Uusi suojus on kehitetty sovelluksiin, joissa voidaan käyttää pienempiä säteilyvoimakkuuksia: max 1.1 GBq (Cs 137 30 mCi).

Tyypillisiä kohteita ovat nesteen tiheysmittaukset (putkikoot 48…273 mm) ja esimerkiksi kiintoaineen pinnanmittaukset voimalaitosten syöttösuppiloissa.

Yksi merkittävä etu on uusi mekaaninen rakenne, jonka avulla suojuksen paino ja ulkomitat on saatu huomattavasti nykyistä sarjaa kompaktimmiksi. Uuden FQG60 suojuksen paino on alle puolet (noin 17 kg) verrattuna tämän hetken rakenteeseen.
Lisäksi uuden suojuksen asennusta on helpotettu siten, että suojus voidaan valita sovelluksesta riippuen 20, 30 tai 40 asteen avautumiskulmalla.

Tuotekehitystyön rinnalla Endress+Hauser on optimoinut tuotantoa ja logistiikkaa. Sen ansiosta suojusten ja niihin asennettavien säteilijöiden toimitusajat lyhentyvät.

 

Lisätietoja: tuotepäällikkö Jukka Salonen,
p. 020 1103 629
jukka.salonen@fi.endress.com

Julkaistu: 12.05.2011